Як підготувати домашнього улюбленця
- У цій темі 3 відповіді, 2 учасника, останнє оновлення - 3 тижні, 2 дні тому від
unknown unknown.
- АвторПости
-
- 25-02-2025 о 10:06 #28143
Mariia Tkachuk
УчасникДрузі, маю питання до тих, хто часто подорожує з домашніми улюбленцями. Планую вперше взяти свого кота в далеку поїздку – приблизно 8 годин у машині. І, чесно кажучи, трохи хвилююся. Як підготувати тварину до такого довгого переїзду? Чи потрібно щось змінювати в його звичному режимі перед поїздкою? І головне — що робити, якщо він почне нервувати в дорозі? Буду вдячний за поради, бо не хочу, щоб ця подорож стала стресом ні для нього, ні для мене.
- 25-02-2025 о 10:11 #28146
Mariia Tkachuk
УчасникГоловне — не панікувати, бо кіт відчуває настрій господаря. Ви все правильно сказали про переноску і туалет. Я ще додаю до списку спреї з феромонами — вони реально допомагають зняти стрес. Купували у ветаптеці, і це рятує від нервового нявкання в машині. Які товари з цього сайту можете порекомендувати?ttps://bellizoo.com.ua/koti-1363/napovnyuvach-1466
- Відповідь змінена 3 тижні, 2 дні тому користувачем
Mariia Tkachuk.
- 25-02-2025 о 10:12 #28149
unknown unknown
Учасникрозумію твої переживання, бо сама нещодавно возила свого кота на дачу, і дорога зайняла близько шести годин. Насамперед важливо правильно підготувати переноску — вона має бути просторою, щоб кіт міг змінювати положення, але не надто великою, щоб його не хитало під час руху. Ідеальний варіант — звикати до неї заздалегідь, щоб для кота це не було чимось незнайомим.
Щодо звичного режиму – тут усе залежить від характеру тварини. Деякі коти спокійно реагують на поїздки, інші — навпаки. Я поступово змінювала режим годування: не давала їжу за 2-3 години до виїзду, щоб уникнути нудоти. Також важливо взяти з собою улюблену підстилку або іграшку, щоб кіт почувався безпечніше.
Якщо хвилюєшся про туалет у дорозі, рекомендую заздалегідь потурбуватися про наповнювач для котячого туалету, який добре вбирає вологу і запахи.
Ще одна порада – не випускати тварину з переноски в машині, навіть якщо здається, що вона спокійна. Коти можуть злякатися різких звуків і вискочити під педалі або під панель приладів. І, звісно, не забудь про воду — невелика мисочка з питною водою має бути в доступі, особливо якщо поїздка довга.
unknown unknown.
-
- АвторПости
- Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .